Frågor & Svar Efemia kontinensstöd - Arcamea

Arcamea Teacher - FAQ

F: Kommer min inkontinens att botas när jag använder Efemia?
S: Nej, men det kommer att hjälpa till att hålla tätt vid användning. När du tar ut Efemia kommer effekten att upphöra.

F: Kan jag använda Efemia mot trängningsinkontinens?
S: Efemia är inte avsett att användas mot trängningsinkontinens och är därför inte heller kliniskt testat för det.

F: Hur manga gånger kan jag använda produkten?
S: Under produktens livslängd på 3 månader kan du använda produkten så många gånger per dag du behöver. Låt bara vaginan vila från produkten under 8 sammanhängande timmar, exempelvis under natten.

F: Hur vet jag vilken storlek jag ska använda?
S: Om du är osäker är det helt enkelt bäst att prova sig fram, och börja med en liten storlek. Vi säljer en provförpackning med alla 3 storlekarna för att du ska kunna prova ut rätt storlek hemma i lugn och ro.

F: Jag är gravid och vill använda Efemia, går det bra?
S: Oönskade sidoeffekter är vanligare i en del grupper av användare än andra, gravida är en av dem. Det behöver inte vara så att produkten skadar ditt barn i magen, men vi måste bevisa att det är fakta innan vi kan rekommendera att gravida använder Efemia. Skulle det vara så att något händer dig eller bebisen när du använder produkten, oavsett om det är på grund av produkten eller inte, så skulle vi tycka att det var hemskt, och Läkemedelsverket skulle inte vara nådiga mot oss för att vi inte har tänkt på din och bebisens säkerhet.

F: Jag vet inte exakt när min menstruation ska börja eller är slut. Behöver jag undvika att använda Efemia flera dagar innan och efter menstruation för att vara på den säkra sidan?
S: Nej, när du upptäcker att din menstruation har startat pausar du användandet. ska du ta ut Efemia. Att man inte ska använda Efemia under menstruation är relaterat till risken för TSS. TSS är en risk när en specifik bakterie kommer i kontakt med blod tillräckligt länge för att då börja växa och utvecklar ett toxin.

F: Varför kan jag inte använda ett silikonbaserat glidmedel tillsammans med Efemia när jag tycker att det är bättre än vattenbaserat glidmedel?
S: Det handlar om kemi helt enkelt. Lika löser lika, dvs de små molekylerna i silikonbaserade glidmedel kan trivas lite för bra i det stora nätverket av silikonmolekyler. Då kommer nätverket att börja brytas ned och  produkten ändrar form och förlorar sin hållbarhet. Då kommer den inte längre att fungerar så bra.

F: Jag vet att du rekommenderar ett vattenbaserat glidmedel, men kan jag använda ett oljebaserat istället?S: Vi kan inte rekommendera oljebaserat glidmedel. Silikon är ett mycket robust material, men oljebaserade glidmedel kan ha samma negativa effekt på produkten som ett silikonbaserat glidmedel.

F: Varför har min produkt gått från att vara transparent till gulaktig?
S: Produkten förväntas anta en något gulaktig ton över tiden. Om det dock rör sig om en mycket hastig, eller en kraftig förändring, kan någonting ha hänt med produkten. Det kan helt enkelt bero på utsöndringar från vagina, men vi rekommenderar att du byter till en ny Efemia.

F: Jag glömde att skölja produkten innan jag använde den. Kan jag bli sjuk av det?
S: Silikon älskar damm och ludd! Du ska därför skölja produkten innan du använder den. Skulle du glömma, så kom ihåg att vaginan är ett fantastiskt organ som håller rent sig själv. Om du glömmer att skölja produkten för många gånger, kanske hon inte är så nöjd längre.

F: Varför måste jag låta min produkt lufttorka?
S: Silikon älskar damm och ludd! Om du låter produkten lufttorka undviker du ludd från papper eller handdukar att hamna på produkten.

F: Varför ska jag använda intimtvål för att rengöra produkten?
S: Intimtvål har samma pH-värde som vaginan, och därför irriterar eventuella tvålrester av intimtvål vaginan mindre än vanlig tvål.

F: Varför behöver jag byta ut produkten var tredje månad?
S: Att byta ut produkten efter tre månaders användning säkerställer att produkten fortfarnade minskar urinläckage som den ska och är säker att använda. Tre månader är den livslängd vi har kunnat visa att den har oförminskad funktionalitet, oavsett hur mycket, ofta och länge du använder den, även i samband med användning av glidmedel och annan vaginal medicinering.

F: Kan jag använda Efemia när jag joggar eller tränar på gymmet?
S: Absolut!

Ladda ner produktinformation

Stäng meny
×
×

Kundvagn